Több száz milliós támogatásból készíthet hipoallergén húskészítményeket egy kunhegyesi cég

Megosztás

Kecsketejből előállított tejpor felhasználásával hipoallergén húskészítmény termékcsaládot és annak gyártástechnológiáját fejlesztette ki a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó kunhegyesi cég, a Nagykun-Hús Húsipari és Kereskedelmi Kft, amely a Szegedi Tudományegyetemmel alkot konzorciumot.

A fejlesztés finanszírozására csaknem 730 millió forint támogatást nyert a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal döntése értelmében PIACI KFI pályázat során a konzorcium – olvasható az MTI közleményében.

A projekt célja kecsketejből előállított tejpor felhasználásával egy új, kilenc elemből álló hipoallergén húskészítmény termékcsalád kifejlesztése volt.

A készítmények nem csak a parlagfű allergiától szenvedő fogyasztók számára segítik csökkenteni a tüneteket az allergiás időszakokban, rendszeres fogyasztásuk minden fogyasztó számára biztosítja az allergiás tünetek elleni immunitás kialakulásának erősödését – tájékoztattak.

A Nagykun-Hús Kft. nevéhez 2010 óta számos díjnyertes húsipari termékfejlesztés köthető. Komplex gyártó és fejlesztő üzemében dolgozó munkatársai, valamint korszerű eszközei hozzájárultak a hazai paleo húskészítmény termékcsaládok megjelenéséhez és elterjedéséhez.

A nyilvános cégadatok szerint a mintegy kétszáz embert foglalkoztató Nagykun-Hús Húsipari és Kereskedelmi Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2022-ben több mint 20 milliárd 172 millió forint volt, egy évvel korábban meghaladta a 13 milliárd 862 millió forintot.

Kép: inopplusz.modem4.hu

MTI-információ

Kapcsolódó cikkek